Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Groene aanslag op crepi verwijderen

Groene aanslag op je crepi gevel kan een vervelend probleem zijn. Zulke mossen en algen zijn na een tijdje zeer hardnekkig. Maar met een aantal reinigingsmethodes krijg je jouw gevelpleister weer zo goed als nieuw. Hoe ontstaat die groene aanslag precies en wat zijn de beste manieren om het vuil en mos te verwijderen op je gevelbepleistering? We gaan er hier dieper op in!

Ga snel naar:
Hoe groene aanslag op crepi verwijderen?
Kosten groene aanslag op crepi verwijderen
Hoe crepi gevel beschermen tegen vuil?
Zelf crepi gevel reinigen of niet?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waardoor ontstaat groene aanslag op crepi?

Groene aanslag komt vooral voor op crepi gevels die veel slagregen te verwerken krijgen, vaak in de schaduw staan, omringd zijn door bomen en andere beplanting, … De algen, mossen en schimmels kunnen op termijn gevaarlijk zijn omdat ze duiden op een aantasting van de materialen. Maar ook door deze oorzaken krijg je last van groene aanslag op crepi:

  • Weinig onderhoud: een gebrek aan onderhoud verhoogt de kans op vuil en schade aan je crepi gevel. Hoe minder je jouw buitenmuren laat reinigen, hoe meer de mossen en algen zich ophopen en hoe moeilijker ze te verwijderen zijn.
  • Luchtvervuiling: deze vervuiling draagt ook bij aan de groei van algen en mossen. De mate van luchtvervuiling in jouw omgeving heeft een invloed op de vorming van groene aanslag, omdat vervuilende stoffen dienen als voeding voor algen en mossen.

Wil je de groene aanslag op jouw crepi verwijderen? Neem contact op met een gevelspecialist om je gevel te reinigen. Zo laat je jouw buitenmuren met de nodige vakkennis, het gepaste materiaal en een mooie garantie schoonmaken. Ontvang nu meerdere voorstellen via onze offertedienst.

groene aanslag op crepi verwijderen

 

Hoe groene aanslag op crepi verwijderen?

Hoe kan je het groene vuil op je buitenmuren nu het best reinigen? Dat hangt vooral af van het type sierpleister op je gevel. Hieronder vind je de beste oplossing per soort gevelpleister:

 

1. Groene aanslag op minerale crepi verwijderen → nevelstralen

Minerale crepi is een natuurlijk product met een ruwe structuur. Dit type sierpleister moet je heel voorzichtig reinigen. De meest aangeraden techniek om deze pleister schoon te maken, is nevelstralen. Het is te vergelijken met zandstralen, maar dan op een zachte manier. Hierbij spuit de specialist onder lage druk een mengeling van zand en water op je crepi gevel. De reinigingstechniek is heel doeltreffend en verwijdert alle algen en mossen meteen.

 

2. Groene aanslag op synthetische crepi verwijderen → stoomreinigen

Kunstharspleister is een synthetisch product met een egale en vooral dunnere structuur. Bij dit type sierpleister is stoomreinigen de beste optie bij milde vervuiling. Bij deze techniek laat je je gevel met hete stoom tot wel 160 °C besproeien. Hierbij spuit de expert ook een reinigingsmiddel op je crepi gevel dat even moet inwerken. Daarna verwijdert de specialist dit product weer met hete stoom. Je laat het reinigen sowieso best over aan een ervaren gevelwerker.

 

Kan ik ook zelf groene aanslag op mijn crepi verwijderen?

Je kan zeker je siliconen crepi zelf reinigen, maar gebruik je hogedrukreiniger niet op de hoogste stand en hou voldoende afstand van je muur. De kans op beschadigingen is groot als je zelf aan de slag gaat. Zeker bij een minerale pleister. Ook chemische middelen zijn nefast voor crepi. Doe bij twijfel een beroep op een ervaren gevelreiniger en zo ben je zeker van een proper resultaat zonder schade.

Liever een ervaren gevelreiniger inschakelen? We brengen je gratis in contact met zulke geschikte vakbedrijven actief in jouw regio. Maak nu gebruik van onze offerteservice!

 

Kosten groene aanslag op crepi verwijderen

Hoeveel kosten de reinigingsmethoden voor crepi gevels? De prijs hangt vooral af van de vervuilingsgraad, de oppervlakte en de bereikbaarheid van je gevel. Zo pak je de groene aanslag beter op tijd aan, zodat de vochtproblemen niet groter worden. Hieronder vind je de richtprijzen om je crepi gevel te reinigen:

Type reinigingGemiddelde prijs per m² (excl. btw & incl. plaatsing)
Nevelstralen (minerale pleister)€ 15 à 25
Stoomreinigen (kunstharspleister)€ 5 à 15

Vraag een persoonlijk prijsvoorstel aan! Dan krijg je meteen een goed beeld van de totaalprijs van verschillende specialisten in je buurt. Bovendien vergelijk je op die manier ook hun adviezen, werkwijzen en uitvoeringstermijnen. Start je aanvraag hier.

 

crepi gevel reinigen

 

Hoe crepi gevel beschermen tegen vuil?

Na een degelijke reiniging ziet je gevel er weer zo goed als nieuw uit. Maar hoe vermijd je dat die groene aanslag na verloop van tijd terugkeert? Als je je crepi optimaal wil beschermen tegen vocht en vuil, pas je 1 van deze 3 methodes toe:

 

OPTIE 1: crepi gevel impregneren

Je kan je buitenmuren beschermen tegen vocht door gevelimpregnatie. Een specialist spuit dan een transparant, chemisch middel op je crepi. Deze beschermingslaag trekt in de muur en zorgt ervoor dat mossen, schimmels en ander vuil zich minder goed kunnen hechten aan je gevel. Op die manier verleng je de levensduur van je crepi gevel. Voor het aanbrengen van het impregneermiddel kan je je verwachten aan een prijs van 8 à 12 euro per vierkante meter.

Een geschikte optie als… je een goedkope en doeltreffende manier zoekt om je crepi optimaal te beschermen tegen vocht en vuil. Na zo’n impregnatie is je gevel voor ongeveer 5 jaar bestand tegen groene aanslag en andere vormen van vervuiling.

 

OPTIE 2: vochtwerende verf

Met crepi verf ziet je gevel er weer als nieuw uit én kan je je buitenmuren beschermen tegen vocht. Een crepi gevel kan je met verschillende verfsoorten laten schilderen. Het is natuurlijk eerst belangrijk om de vochtproblemen en groene aanslag te behandelen. Daarna volstaat het meestal om een dampopen verf te gebruiken. De prijzen om een crepi gevel te laten schilderen door een professionele schilder liggen tussen de 20 à 40 euro per vierkante meter.

Een geschikte optie als… je je woning een nieuwe uitstraling wil geven én je gevel extra wil beschermen. Acryllaatverf biedt ook een goede bescherming tegen de zon en laat de muren ademen. Een silicaatverf neemt dan weer bijna alle vocht op en beschermt uitstekend tegen de regen.

 

OPTIE 3: synthetische pleister

Dit is de meest ingrijpende oplossing voor je gevel. Je kan je gevel vernieuwen met siliconen crepi. Deze pleister is dunner en elastischer dan minerale crepi en is ook geschikt als afwerkingslaag voor gevelisolatie. Door deze voordelen heb je minder kans op scheurtjes en groene aanslag. Het is een grotere investering en het is enkel nodig als je gevel echt in slechte staat is.

Een geschikte optie als… je je volledige gevel wil renoveren. Met een nieuwe siliconen crepi is je gevel volledig waterdicht en vermijd je dus efficiënt vochtproblemen. Je moet synthetische crepi ook minder snel laten reinigen dan een minerale crepi.

 

Zelf crepi gevel reinigen of niet?

Wil je liever geen risico nemen en een beroep doen op een gevelwerker? Je geniet van vele voordelen als je zo’n ervaren gevelspecialist inschakelt:

  • Professionele inspectie: eerst en vooral komt een specialist kijken naar je buitenmuren. Enkel door zo’n grondige analyse ben je zeker van de meest geschikte reinigingsmethode voor jouw gevelpleister. Na die inspectie krijg je dan gericht advies over de beste aanpak voor jouw gevel.
  • Juiste producten: beschik je zelf niet over de juiste reinigingsmiddelen? Een vakbedrijf werkt uitsluitend met kwalitatieve producten en beschikt ook over alle nodige apparatuur, valbeveiliging, … om je gevel correct en vakkundig te reinigen.
  • Correcte uitvoering: een ervaren gevelspecialist levert een snelle en correcte realisatie van je gevelreiniging. De reinigingswerken gebeuren ook op een veilige manier. Heb je na de reiniging nog vragen? Dan heb je ook meteen een aanspreekpunt.
  • Verlaagd btw-tarief: als je zelf alle producten koopt, betaal je 21% btw. Schakel je een professional in? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6%. En dat op alle materiaal- en arbeidskosten.

 

Vind nu een geschikte gevelspecialist in jouw buurt!

Ben je op zoek naar een vocht- of gevelexpert? Of je groene aanslag nu komt door te veel doorslaand vocht, opstijgend grondwater of een daklekkage, je doet er in elk geval goed aan om meteen een expert in te schakelen. Voor de juiste analyse kan je altijd terecht bij een professional. Zo blijft je gevel jarenlang in een uitstekende staat.

Ontvang offertes voor je crepi gevel! Welke oplossing je ook kiest voor de groene vervuiling op je gevel, een specialist voert alle werken grondig uit. Vraag snel en eenvoudig voorstellen aan bij Solvari via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers